vinkit| digitaalinen markkinointi

10 Google Chrome -laajennusta, jotka helpottavat elämääsi

marraskuuta 4, 2018 3 minute read Matias SuhonenMatias Suhonen

Käytätkö selaimena Google Chromea tai oletko suunnitellut siirtyväsi sen käyttöön? Yksi ehdoton plussa Chromessa on laaja valikoima erilaisia selainlaajennuksia, jotka helpottavat arkeasi ja nopeuttavat työntekoasi. Keräsin tähän omat suosikkini Chrome-laajennuksista.

Loom

Loom on näyttövideoiden tekoon tarkoitettu ilmainen työkalu. Sen avulla voit esimerkiksi helposti nauhoittaa kollegalle tai asiakkaalle opastusvideon tietyn verkkotyökalun käytöstä. Me käytämme Loomia muun muassa lyhyiden briiffien tai käyttöohjeiden antamiseen.

Tutustu Loomiin >

Save to Pocket

Törmäätkö usein tilanteeseen, jossa et millään muista jotain mielenkiintoista artikkelia tai sisältöä, johon olet törmännyt aiemmin? Pocket auttaa sinua keräämään talteen kiinnostavat sisällöt ja voit palata niihin jälkikäteen. Lisäämällä Pocketin Chromeen, voit yhdellä painalluksella lisätä sivun talteen ja palata siihen myöhemmin. Pocketin voit ladata myös älypuhelimeesi.

Tutustu Save to Pocketiin >

Page Analytics (Google)

Tämä laajennus näyttää sivun yläreunassa Google Analyticsin yhteenvedon kyseisen sivun osalta. Huom! Luonnollisesti vaatimuksena on, että sinulla on käyttöoikeudet kyseisen sivun Analyticsiin ja olet kirjatuneena sisään.

Page Analyticsin osalta on aiemmin ilmoitettu, että sen tuki olisi loppumassa, mutta ainakin artikkelin kirjoitushetkellä se vielä pelittää ihan normaalisti.

Tutustu Page Analyticsiin >

Onetab

Chrome-käyttäjät ympäri maailman tuskailevat usein seuraavan ongelman kanssa: kun Chrome-selaimessa on monia välilehtiä auki, on tietokoneen prosessori kovilla ja koneesta tulee hidas. Onetab kerää välilehdet listaksi, jonka kautta voit käydä aina tarpeen mukaan “aktivoimassa” haluamasi välilehden. Työkalu vähentää parhaimmillaan jopa 95% selaimen muistin käytöstä.

Tutustu Onetabiin >

Sortd for Gmail

Oletko solmussa oman inboxisi (Gmail) kanssa? Sortdin avulla voit luoda Gmailin inboxistasi taskitaulun. Näin pystyt paremmin pysymään kartalla myös eri viestien ja tehtävien prioriteeteista.

Tutustu Sortd for Gmailiin >

Wappalyzer

Joskus on kiinnostavaa seurata mitä eri web-teknologioita eri yritykset käyttävät verkkosivustollaan. Wappalyzer on oiva työkalu tähän käyttöön. Sen avulla pystyt tarkistamaan mitä eri työkaluja ja seurantakoodeja sivustolle on asennettuna.

Tutustu Wappalyzeriin >

Liner

Linerin avulla pystyt merkkaamaan talteen juuri sinulle tärkeät tekstinpätkät ja lainaukset. Ja kun palaat kyseiselle sivulle uudestaan, näkyvät valitut tekstipätkät edelleen korostettuina.

Tutustu Lineriin >

MozBar

MozBarin avulla pystyt helposti seuraamaan eri sivustojen hakukoneoptimointiin (SEO) liittyviä tekijöitä, kuten linkkien määrää, metatietoja ja h-tason otsikkoja ja niin edelleen.

Tutustu MozBariin >

Momentum

Ahdistaako tietokoneen sekainen työpöytänäkymä? Lataa Momentum. Näin saat selaimeesi inspiroivan ja selkeän työpöytänäkymän, jonka kautta voit mm. hallita to do -listaasi.

Tutustu Momentumiin >

Keywords Everywhere

Jos hakukonelöydettävyys kiinnostaa ja haluat helposti seurata esimerkiksi tiettyjen termien hakuvolyymeja, asentamalla Keywords Everywhere -laajennuksen, näet suoraan google-hakutuloksissa hakutermien kuukausittaiset hakumäärät ja keskimääräiset klikkihinnat (Google Ads).

Tutustu Keywords Everywhereen >

Bonus:

Jos käytät Gmailia ja Trelloa, ehdoton suositus on Gmail to Trello -laajennus. Sen avulla pystyt viemään vastaanotetun emailin suoraan taskiksi Trelloon–.