digitaalinen markkinointi

Google-työkalut: 9 ilmaista työkalua markkinoijalle

syyskuuta 10, 2017 2 minute read Matias SuhonenMatias Suhonen

Markkinoijan arjessa on entistä enemmän mukana teknologia, erilaiset järjestelmät ja työkalut. Meiltä kysytään monesti suosituksia erilaisista markkinointityökaluista. Google tarjoaa markkinoijille monia hyviä ilmaisia työkaluja.

Mitkä Google työkalut pitäisi löytyä markkinoijan työkalupakista?

Google-haku

Todellinen no-brainer, mutta silti usein alihyödynnetty. Google-haun avulla saat hyvän kokonaiskuvan oman toimialan ja kilpailijoiden toiminnasta verkossa.

  • Millä sanoilla yritykseni ja kilpailijani löytyvät Googlesta?
  • Mitä eri hakusanavariaatiota Google-haku ehdottaa valituilla hakusanoilla?

Google Analytics

Google Analytics on yksi markkinoijien eniten käyttämä Google-työkalu. Riittää oikein mainiosti suurimalle osalle yrityksistä, on ilmainen ja suhteellisen kattava työkalu. Vinkkejä Analyticsin hyödyntämiseen löydät Sisältömarkkinoijan analytiikkaoppaasta.

Google Tag Manager

Google Tag Managerin avulla hallinnoit entistä helpommin sivustollesi liitettyjä työkaluja ja niihin liittyviä tägejä. Uuden työkalun asennuskoodin asettaminen sivustolle hoituu siis  helposti ilman sivuston lähdekoodin sorkkimista.

Google Adwords Avainsanasuunnittelija

Jokaisen markkinoijan must-työkalu. Google Adwords-mainostyökalusta löytyvä Avainsanasuunnittelija mahdollistaa Google-hakusanojen hakumäärien ja hakusanaideoiden etsimisen.

Jos koet hankalaksi keksiä mitä kaikkia variaatioita tietyn teemaisista hakusanoista löytyy, käytä esim. ubersuggest.io-työkalua. Työkalun avulla voit etsiä myös uusia avainsanaideoita.

Google Consumer Barometer

Kiinnostaako kuluttajien käyttäytyminen verkossa? Google Consumer Barometer-työkalu tarjoaa mielenkiintoista tietoa ja statistiikkaa muun muassa siitä, miten ihmiset käyttävät verkkoa tiedonhakuun osana ostoprosessia. Työkalulla voi hakea tietoja joko globaalilla tasolla tai yksittäisestä maasta. Myös Suomi on mukana listalla.

Google Search Console

Haluatko kehittää sivustosi hakukonelöydettävyyttä? Google Search Console antaa sinulle konkreettista tietoa sivustosi hakuliikenteestä ja löydettävyyteen liittyvistä teknisistä seikoista.

Google Search Consolen kautta näet esimerkiksi millä hakusanoilla ihmiset päätyvät sivustollesi ja mikä on sivustosi sijoitus tietyillä hakusanoilla. On hyvä huomioida, että Google Search Console säilyttää hakudataa vain 90 päivää, joten pidemmän aikavälin raportteja varten on hyvä ottaa dataa talteen säännöllisin väliajoin.

Google Trends

Mitä suomalaiset hakevat Googlesta juuri nyt? Google Trends on varsin pätevä työkalu jokaiselle markkinoijalle. Google Trends yhdistää ihmisten tekemistä Google-hauista kerätyn datan yhdeksi helppokäyttöiseksi työkaluksi.

Google Alerts

Haluatko tietää mitä uutta verkossa tapahtuu tiettyyn teemaan tai aiheeseen liittyen? Ota käyttöön Google Alerts, niin saat ilmoituksen kun esimerkiksi jollain sivustolla mainitaan sinun brändisi tai jokin kilpailijoistasi julkaisee sisältöä samasta teemasta kanssasi.

Google Chrome

Sen lisäksi, että Google Chrome on hyvä verkkoselain, tarjoaa se erityisen laajan valikoiman erilaisia selainlaajennuksia, jotka helpottavat markkinoijan arjen rutiineja. Alla esimerkkejä muutamista hyvistä selainlaajennuksista:

  • LinkClump: Tällä laajennuksella voit avata tai kopioida monta linkkiä kerralla.
  • Liner: Löydät verkosta mielenkiintoisia lainauksia, kommentteja tai tekstejä, mutta et muista laittaa niitä talteen? Linerin avulla voit maalata lauseen ja tallentaa sen.
  • Google Analytics -laajennus: Google Analytics -selainlaajennuksella pystyt helposti tarkastelemaan verkkosivustosi kävijädataa selailemalla verkkosivustoasi.

Lue myös: 7 hyvää työkalua asiakaskyselyjen tekemiseen ja 10 työkalua sisältömarkkinoinnin suunnitteluun

Kaipaatko vinkkejä Google Analyticsin hyödyntämiseen? Lataa maksuton opas!

Lataa analytiikkaopas