Sisältömarkkinointi| sisällöntuotanto| Oma media

Mistä kuvia? 4 + 1 ilmaista, laadukasta kuvapankkia

maaliskuuta 8, 2018 1 minute read Samu WatanenSamu Watanen

 

Kuvat ovat yhtä oleellinen osa blogi- tai somepostausta kuin sitruuna on Cuba libreä - se viimeistelee designin. Kuvat herättävät huomiota ja ovat lukijalle visuaalisesti miellyttävä, lukukokemusta parantava elementti. Tämän lisäksi kuvat tutkitusti lisäävät artikkelin somejakoja, sekä parantavat hakukonelöydettävyyttä.

 

Mistä kuvia sitten löytää? No, vaikka mistä, riittää kun googlaa “free stock photos” niin alkaa näyttö täyttyä kuvalähteistä. Kuvapankeissa on kuitenkin pari haastetta: osa kuvista on niin tönkköjä ja parhaat aikansa nähneitä, etteivät niissä varsinaisesti silmä enää lepää. Toinen puoli on runsaudenpula: tarjonta pökerryttää ja kuvapankkien syvyyksiin eksyy helposti vaikka päiväksi.

 

Huoli kuitenkin pois: vinkkisarjamme tuoreimmassa osassa vinkkaamme 4 + 1 ilmaista kuvapankkia, joista useimmiten löytää kuvan tarpeeseen kuin tarpeeseen.

 

Pexels

Matterin blogitoimituksen suosikkeja. Laaja katalogi, laadukkaita monipuolisia kuvia, sekä hyvä toimiva hakutoiminto millä hakea monipuolisesti kuvia tarpeeseen kuin tarpeeseen.

 

Unsplash

Toinen suosikki, joka on yleisestikin varsin maineikas ja huippulaadukkaan kuvapankin maineessa. Hyvin samankaltainen kuin Pexels, näiden kombolla pääsee jo pitkälle.

 

Stocksnap

Mahdoton sanoa varmasti, mutta mahdollisesti tarjonnaltaan laajin tuntemamme kuvapankki. Palvelu myös raportoi kuvien katselukerrat ja lataukset, joten ne voi asettaa helposti suosituimmuusjärjestykseen. Ei muuta kuin sinne eksymään!

 

Burst

Shopifyn ylläpitämä kuvapankki Burst on mietitty erityisesti palvelemaan pienyrittäjiä näkyvyydessään ja markkinoinnissaan. Kuvat käsittelevät siis pitkälti kaikkea mahdollista mikä voisi liittyä eri alojen liiketoimintaan, myös pienemmät alat on katettu. Hyvä pankki yrittäjille!

 

+1: Gratisography

Onko kuvapankin kuvaajalla / ylläpitäjällä ruotsalaista taustaa? Tätä kuvapankkia ei voi suositella joka tilanteeseen, sen verran häröä tavaraa löytyy, mutta siksi se kannattaakin tsekata, täältä löytyy varsin poikkeavaa tavaraa tavanomaisiin katalogeihin verrattuna, suorastaan hulluttelua! Voi täältä toki löytää yllättäviä, varsin käyttökelpoisiakin kuvia, ja ainakin on hauskaa etsiessä ja äimistellessä!

 

Millaisia kuvia kannattaa käyttää? Riippuu ostajapersoonista. Aloita luomalla ostajapersoonat, avuksi voit ladata muistilistamme.