Verkkosivustot| digitaalinen markkinointi

Inspiraatiota verkkosivuston suunnitteluun? Tutustu näihin 7 sivustoon

marraskuuta 15, 2017 2 minute read Matias SuhonenMatias Suhonen

Tuntuuko hankalalta pukea sanoiksi omat visuaaliset näkemykset ja ajatukset verkkosivustoon liittyen? Onko hakusessa referenssisivustoja, mutta juuri sillä hetkellä ei muista nimeltä yhtään niistä hyvistä saiteista, joilla olet aiemmin vieraillut?

Ei hätää, keräsimme tähän 7 hyödyllistä sivuston, joiden avulla voit hakea ideoita ja inspiraatiota verkkosivuston ideointiin ja suunnitteluun.

Siteinspire

Siteinspiresta löytyy kattava valikoima erilaisia verkkosivustoja, joita voi sortata muun muassa sivuston tyylin (kuvien käyttö, typografia jne) ja toimialan mukaan. Palvelussa olevat sivustot ovat yritysten ja yhteisöjen oikeita verkkosivustoja.

Siteinspiressa esiteltyjen sivustojen kirjo on hyvin laaja, mutta ehkä esimerkit painottuvat erityisesti sivustoihin, joissa on panostettu designiin ja typografiaan.

Tutustu Siteinspireen >

Webdesign inspiration

Webiste Inspirationin idea on hyvin samanlainen kuin Siteinspiressa. Sivusto kokoaa yhteen suuren määrän erilaisia verkkosivustoja ja käyttäjän on helppo etsiä haluamillaan spekseillä inspiroivia sivustoja. Webdesign Inspirationissa voit hakea sivustotyypin ja toimialan lisäksi muun muassa sivuston värimaailman mukaan.

Tutustu Webdesign inspirationiin >

Pinterest

Sosiaalisen median palvelu Pinterest on äärimmäisen hyvä paikka inspiroivat sisällön etsimiseen. Pinterestista löytyy paljon erilaisia verkkosivustojen suunnittelun kannalta kiinnostavia kuvakokoelmia.

Tutustu Pinterestiin >

UI Temple

UI Temple on todella helppokäyttöinen sivusto, josta löydät helposti erilaisia referenssisivustoja ja ideoita verkkosivuston suunnitteluun. UI Templessä olevissa sivustoissa korostuu erityisesti se, että niissä on panostettu sivuston käyttöliittymän eli UI:n (User Interface) suunnitteluun.

Tutustu UI Templeen >

Awwwards

Awwwards on verkossa oleva “kisasivusto”, joka kokoaa yhteen suuren määrän erittäin mielenkiintoisia ja hyviä sivustototeutuksia. Awwwards on nimensä mukaisesti kilpailu, jossa valitaan muun muassa erilaisia palkintoja, kuten Site of the Day ja Site of the Month.

Suomalaisten suunnittelemia tai toteuttamia sivustoja löytyy myös Awwwardsin voittajalistalta. Suomalaiset ovat voittaneet Site of the Day -palkinnot yhteensä 11 kertaa vuoden 2009 jälkeen. Yhtään suomalaista sivustoa ei ole voittanut Site on the Month tai Site of the Year -titteliä.

Tutustu Awwwardsiin >

Unmatched style

Unmatched style tarjoaa myös kattavan valikoiman erilaisia sivustoja. Palveluna hyvin samanlainen kuin aiemmin mainitut Siteinspire ja Webdesign inspiration.

Tutustu Unmatched styleen >

Behance

Behance on Adoben yhteisö-/portfoliosivusto, johon suunnittelijat voivat lisätä omia töitään ja työnäytteitään. Behancen kautta sinun on mahdollista löytää paljon ideoita ja inspiraatiota. Älä myöskään unohda sitä, että Behancen kautta voit löytää mielenkiintoisia suunnittelijoita tuleviin projekteihisi.

Tutustu Behanceen >